19 mei – de Dag van de Groene Kinderopvang

Elk jaar, op de 3e dinsdag in Mei, organiseert Stichting Groen Cement de “Dag van de Groene Kinderopvang”. Bij Wiedewei vieren we eigenlijk iedere dag de Dag van de Groene Kinderopvang. We weten hoe belangrijk buitenspelen is. Voor de creativiteit van kinderen door met natuurlijke materialen te spelen en voor de lichamelijke ontwikkeling door te bewegen, springen en klauteren.

‘Natuur, daar zit muziek in’

Dit jaar is het thema van de dag van de groene kinderopvang: Natuur, daar zit muziek in. Op onze Wiedewei vestigingen werken we iedere dag met natuur en muziek. We spelen buiten, leren buiten, knutselen buiten, dansen buiten en maken muziek buiten. Ook in onze natuurtuinen zijn veel vormen van muziek te vinden. Het geluid van de wind, het geritsel van bladeren of bijvoorbeeld het gefluit van de vogels.

Wiedewei de Trinoom in Barendrecht maakt speciaal programma

Op deze speciale dag hebben de pedagogisch medewerkers van Wiedewei de Trinoom in Barendrecht iets speciaals bedacht. “Met de kinderen van de dagopvang maken we tomatenplantjes. Daarnaast mogen de kinderen de pot hiervoor zelf versieren. Met de kinderen van de BSO maken we stokpoppen. Ze vinden het erg leuk om creatief bezig te zijn.” Tussendoor mogen de kinderen uiteraard ook even buiten spelen en krijgen ze een gezond stuk fruit. Want ook dat hoort bij onze groene leefstijl.