Buiten slapen met baby’s op steeds meer vestigingen

Bij Wiedewei zijn we dagelijks zo veel mogelijk buiten, ook met de allerkleinsten. Veel buiten zijn is niet alleen leuk, het is ook heel gezond! Bij Wiedewei willen we altijd een volgende stap met groene kinderopvang maken. Daarom zijn we op twee vestigingen gestart met buiten slapen voor kinderen tot 18 maanden.

In Scandinavische landen is het al heel normaal dat kinderen buiten slapen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die buiten slapen minder last hebben van verkoudheid, omdat de luchtkwaliteit buiten vaak beter is dan binnen. Daarnaast zorgen de natuurlijke geluiden in de omgeving voor een rustig effect waardoor kinderen vaak fijner kunnen slapen.

Buiten slapen op steeds meer vestigingen

We zijn gestart met buiten slapen bij twee Wiedewei-vestigingen; Wiedewei Paddewei in Barendrecht en Wiedewei Zierikzee. Nu worden daar ook Wiedewei Sommelsdijk, Wiedewei Ouddorp en Wiedewei Dirksland aan toegevoegd! Voor het buiten slapen zijn er speciale buitenbedjes voor baby’s van het merk Lutje Potje. Dit zijn afgesloten houten bedjes die je baby beschermt tegen zon, regen en harde wind. Het gaas zorgt voor ventilatie en houdt insecten tegen. De bedjes staan op het plein van de babygroep, waar goed zicht is op het slapen. De baby’s krijgen slaapkleding aan die geschikt is voor buiten slapen en er zijn babyfoons aangesloten.

Afspraken en richtlijnen

Uiteraard zorgen we ervoor dat de kinderen op een veilige en verantwoorde manier buiten slapen. Zo zijn er aparte afspraken vastgelegd over wanneer een kindje wel of niet buiten slaapt, welke kleding geschikt is per seizoen en waar de bedjes staan. Dit en meer lees je terug in het beleid Veilig Slapen.