De kinderen van Wiedewei de Trinoom aan de slag met zwerfafval

Welke soorten afval zijn er? In welke bak moet welk afval? Hoe lang duurt het voordat afval verteert? Dat hebben de BSO-kinderen van Wiedewei de Trinoom in Barendrecht maandag 30 november geleerd tijdens een speciale les over afval.

De kinderen van de groene kinderopvang Wiedewei de Trinoom willen een eind maken aan het zwerfafval dat ze dagelijks tegenkomen. Daarom hebben ze bij de gemeente Barendrecht een zwerfafvalkist aangevraagd. In die kist zitten vuilniszakken, houders voor de vuilniszakken, handschoenen, gele hesjes en afvalgrijpers. Voordat ze daarmee aan de slag konden, kregen de kinderen les over afval.

Leren over afval
Eveline Steinhart, die speciaal door de gemeente Barendrecht is aangesteld om deze lessen te geven, liet de kinderen zien welke soorten afval er allemaal te vinden zijn. Door middel van leuke spelletjes leerden de kinderen hoe al dat afval gesorteerd moet worden en hoe lang het duurt voordat afval helemaal verteerd is. Ook leerde Eveline aan de kinderen dat je plastic kunt recyclen. De kinderen keken verwonderd toe toen Eveline met een speciaal recycle-apparaat van oud plastic mooie plastic munten maakte.

Aan de slag op het schoolplein
Toen de kinderen genoeg getraind waren, konden de handen uit de mouwen. Aan de slag op het schoolplein met de afvalgrijpers en de handschoenen! In een mum van tijd was het schoolplein weer super schoon. Als dank kregen alle kinderen nog een Dopper van gerecycled plastic, waardoor er weer minder wegwerpflesjes gebruikt hoeven te worden