Groene beleefwereld voor je peuter

Groene beleefwereld voor je peuter

Jouw peuter ontdekt de wereld op zijn of haar manier. Als kersverse wereldontdekker is er voor jouw kleintje bij Wiedewei genoeg te beleven! Heerlijk kliederen met zand en water, rennen door een wilgentunnel en nieuwe structuren ontdekken op het blotevoetenpad. Heel het jaar door gaan we zo veel mogelijk naar buiten. In de herfst lekker stampen in grote regenplassen en in de zomer zandkastelen bouwen en rollen door het gras. (Bijna) niks is te gek en vies worden mag! Je kleintje leert spelenderwijs een heleboel. Zo werkt, speelt én deelt je kind samen met zijn of haar eerste (kli)maatjes. En tijdens onze dagelijkse liedjes en verhaaltjes komen er allerlei nieuwe woordjes voorbij. Geen dag bij Wiedewei is hetzelfde!

Je peuter beleeft een heleboel

We hebben in onze peutergroep, voorheen peuterspeelzaal of crèche, veel plezier en zorgen voor de juiste balans tussen lekker bezig zijn en rust. Insecten zoeken en benoemen, koken in de modderkeuken, maar ook bijkomen tijdens voorleesverhaaltjes over dieren en het bos.

Dit doet je peuter op een dag

Een terugkerende dagindeling zorgt voor regelmaat en biedt je peuter structuur. Zo weet je kindje welke activiteiten dagelijks terugkomen. Bij elke activiteit horen bepaalde rituelen, zoals het zingen van een liedje bij het samen opruimen van het speelgoed. Natuurlijk kijken we per dag waar je peuter behoefte aan heeft en hier stemmen we ons programma zo veel mogelijk op af.
7.00 – 9.00 uur Ontvangst van jou en je kindje
10.00 – 10.30 uur Fruit eten en wat drinken
10.30 – 11. 15 uur Samen een activiteit doen, zoals buitenspelen, boekje voorlezen of een kringgesprekje
11.30 – 13.00 uur Samen een boterhammetje eten

13.00 – 13.30 uur Ontvangst van jou en je kindje die een middagje komt spelen
13.15 – 14.30 uur Je kindje gaat slapen. De kindjes die niet slapen. mogen vrij spelen.
14.15 uur Je peuter komt uit bed
14.30 uur Fruit eten en drinken
15.00 uur Activiteit met de kindjes, zoals liedjes zingen, boekje voorlezen of buitenspelen
16.15 uur Eten en drinken, zoals een soepstengel of cracker
Tot 18.30 uur Vrij spelen tot het haalmoment van je kindje en een fijne overdracht

Peuterstart; de ontwikkeling van je kind volgen

Voor het eerst naar de basisschool gaan kan best spannend zijn voor je kindje. Daarom werken wij met Peuterstart; een leerzaam en leuk VVE-programma om de ontwikkeling van je peuter extra te stimuleren. Zo wordt je kind goed voorbereid op de basisschool en is straks de overstap niet meer zo groot! Wanneer je kindje bij Wiedewei komt spelen, maakt hij of zij al heel snel een nieuw vriendje; Puk. Puk is een pop die hoort bij Peuterstart. Op een speelse, maar veilige manier prikkelen we je kindje en zo ontstaat er interactie. Op deze manier is er naast de dagelijkse activiteiten op een toegankelijke manier aandacht voor taal en de sociale, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kind.

Een vliegende start
In de peutergroep gaat je kindje met verschillende thema’s aan de slag, zoals familie, eten en het weer. Tijdens deze themaweken lezen pedagogisch medewerkers voor uit thematische boekjes, maar je kind krijgt ook volop ruimte om zelf lekker te vertellen, te zingen en de spelen in de kring. De pop Puk leert je kind spelenderwijs een heleboel nieuwe vaardigheden! Zo leert je kindje emoties herkennen en nieuwe woorden die bij het thema horen. Door de goede samenwerking tussen Wiedewei en de basisschool sluiten onze thema’s zo veel mogelijk aan op de programma’s van de kleuterklas. Wat kost groene opvang voor mijn kindje?