Jouw baby leert spelenderwijs

Vroeg beginnen met groen

Je baby slaapt, speelt en ontwikkelt zich in een rustige, knusse groep met andere leeftijdsgenootjes. Jouw kleintje is de wereld aan het ontdekken. Het is een hele belevenis met al die nieuwe prikkels, daarom zorgen wij voor een veilige omgeving waar je kindje alle ruimte krijgt. Ook de allerkleinsten spelen veel buiten; lekker kruipen over het gras, blaadjes in de bomen voelen en luisteren naar vogeltjes! Ze leren kruipen op ons aparte speel- en ontdekterrein. En wist je al dat baby’s op twee Wiedewei-vestigingen al heerlijk kunnen slapen in de buitenlucht? Alles is erop gericht om het voor je baby zo fijn mogelijk te maken.

Onze kleinschalige groepen zijn omgeven met rust en hier maakt je uk z’n allereerste vriendjes. Onze pedagogisch medewerkers op de babygroep zijn speciaal opgeleid om jouw baby van de beste zorg te voorzien. De babyspecialist kan jouw kindje goed ‘lezen’ en weet door de signalen die je kleintje afgeeft waaraan hij of zij behoefte heeft. Persoonlijke aandacht voor je kleintje staat bij ons voorop. Je baby ontwikkelt zich gemakkelijker wanneer hij of zij vaker naar de opvang komt. Het biedt rust en stabiliteit. Ook de pedagogisch medewerkers leren je kindje, de behoeftes en de ontwikkellijn goed kennen. Hierdoor kunnen ze je kindje beter begeleiden en stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

Jouw kleintje beleeft een heleboel

Onze rustige en fijne babygroep is ingericht met een ruime grondbox waar de allerkleinste baby’s ongestoord kunnen spelen. Bij ons krijgt je baby voldoende bewegingsruimte om zichzelf alle overgangsfasen eigen te maken. Liggen, tijgeren, zitten en tot slot lopen op eigen tempo. Van ongestoord dromen in de slaapkamer, trappelen in de box of kruipen door het gras: alles kan!

Dit doet je kindje op een dag

Een terugkerende dagindeling zorgt voor regelmaat en biedt structuur. Zo weet je kindje welke activiteiten dagelijks terugkomen. Bij elke activiteit horen bepaalde rituelen, zoals een liedje zingen wanneer we fruit gaan eten. Natuurlijk kijken we per dag waar je kleintje behoefte aan heeft. Baby’s hebben hun eigen ritme. Met jou bespreken we wat jullie ritme thuis is en houden dat zoveel mogelijk aan. Een flesje geven doen we op het moment dat dit nodig is, hetzelfde geldt voor slapen en het verschonen van je kindje.

Dagindeling

7.00 – 9.00 uur Ontvangst van jou en je kind
9.30 – 10.00 uur Fruit eten, drinken en kringgesprekje
10.00 – 11. 15 uur Je kind verschonen en naar bed brengen. Oudere kindjes doen een activiteit, zoals buitenspelen
11.15 – 11.30 uur Je kindje komt uit bed en krijgt de fles
11.30 – 12.30 uur Samen een boterhammetje eten

13.00 – 14.30 uur Je kindje gaat slapen. Met de kindjes die niet slapen doen we een activiteit, zoals boekjes lezen
14.30 uur Je kindje komt uit bed/gaat naar bed
14.45 uur Fruit eten en drinken
15.15 uur Activiteit met de kindjes, zoals liedjes zingen of boekjes voorlezen
16.30 uur Eten en drinken, zoals een soepstengel of cracker
Tot 18.30 uur Haalmoment van je kindje en een fijne overdracht
Wat kost groene opvang voor mijn baby?