Kom meer te weten over Wiedewei

In de plassen stampen, in moddersoep roeren, klauteren over een zandberg. Buitenspelen is niet alleen super leuk, maar ook super gezond!

Uit onderzoek blijkt steeds weer opnieuw hoe belangrijk buitenspelen is. Voor de creativiteit van kinderen door met natuurlijke materialen te spelen, voor de lichamelijke ontwikkeling door te bewegen, springen en klauteren.

1. Vriendjes maken wordt gemakkelijker

Als kinderen buiten spelen, ontmoeten ze elkaar gemakkelijker. Buiten bepaalt je kind meer zelf wat hij of zij doet, vaak samen met vriendjes. Ze gaan samen spelen en moeten rekening houden met elkaar. Daardoor worden de sociale vaardigheden van je kind heel gemakkelijk getraind. Het maken van vriendjes gaat gemakkelijker.

2. Betere motoriek

Zelfs met de allerkleinsten gaan we naar buiten. Kruipen over een niet altijd even gladde ondergrond, maar later ook klauteren, klimmen, rennen en springen. Daarvoor is buiten voldoende ruimte. Dit zijn allemaal zaken die goed zijn voor de motorische ontwikkeling, voor het aanleren van behendigheid en het trainen van hun spieren. Maar ook coördinatie en evenwicht worden getraind.

3. Meer zelfvertrouwen

Buiten onderneemt je kind van alles, bedenkt met vriendjes hun eigen spel en gaat op ontdekking uit. Hij of zij verlegt de grenzen. En wanneer iets lukt, bv het bouwen van een inventie wip, dan geeft dat een gevoel van overwinnen en dat geeft zelfvertrouwen.

4. Verhoogde weerstand

De extra vitamine D is goed voor de weerstand, buitenspelen helpt verkoudheid voorkomen. Volgens IVN is zandeten zelfs heel gezond. En heeft je immuunsysteem op jonge leeftijd al een kick-start gekregen, dan heb je daar heel je leven plezier van!

5. Avontuur in de natuur

Kinderen ervaren de natuur; planten, dieren, water, weer. Ze vinden dingen om te verzamelen; stenen, blaadjes, takjes. Ze zien kriebelbeestjes of vogels. Ze gaan op avontuur en ontdekken elke keer weer iets nieuws.

De Wiedewei cultuur

Bijdragen aan een betere wereld, dat willen we met Wiedewei. Dat klinkt heel groots, maar daarmee kan je heel gemakkelijk klein beginnen. Door bewust te leven, met aandacht en respect voor het milieu, planten, dieren en mensen. Door voor elkaar en de natuur rond ons te zorgen. Je maakt zelf het verschil. Deze boodschap geven we mee aan je kind(eren) die bij Wiedewei komen spelen.

Kleine stapjes maken een groot verschil

Bij Wiedewei laat je je kind met een gerust hart achter. Onze ervaren en getrainde medewerkers maken er met je kind elke dag een leuke dag van! Op de groene vestiging ontwikkelt je kind zich optimaal door in de buitenlucht te spelen, leren, ontdekken en samen te bewegen. Je kind krijgt de rust en ruimte om te leren over zichzelf en zijn of haar plaats in de wereld. Hierdoor doen we een positieve bijdrage aan de samenleving van nu én de toekomst.