Natascha – mama van Kay, Ian en Luc vertelt over Wiedewei de Trinoom

De drie zoontjes van Natascha, Kay, Ian en Luc, gaan nu ongeveer een jaar naar Wiedewei de Trinoom. Kay en Ian gaan naar de BSO en Luc gaat naar de dagopvang. Daarvoor hadden ze een nanny aan huis, maar Natascha wilde graag meer stabiliteit voor haar kinderen en dat ze leerden om met andere kinderen te spelen. Natascha: “Ik merk dat de kinderen nu meer vastigheid en structuur hebben.”

Opgroeien op het eigen tempo
“We hebben bewust voor Wiedewei de Trinoom gekozen. Het is zo fijn dat de jongens veel buitenspelen en lekker vies mogen worden. Er zijn lieve, vaste pedagogisch medewerkers die veel geduld en liefde hebben voor mijn jongens.

Luc was 2 jaar toen hij voor het eerst kwam spelen bij Wiedewei. We merken dat hij op zijn eigen tempo kan opgroeien en fijn kan spelen met leeftijdsgenootjes. Ook kan hij gewoon lekker slapen tussendoor. De peuters leren omgaan met andere kindjes, ze leren bijvoorbeeld spullen delen en ze worden voorbereid op de basisschool.

De oudste twee jongens zitten op de BSO. Het is fijn dat de drie jongens bij elkaar op dezelfde vestiging zitten. Het leuke aan Wiedewei is, dat ze worden uitgedaagd worden om dingen te doen, in plaats van een film kijken of spelletjes voor een computer te doen. En als het weer echt te slecht is, is er binnen ook genoeg te doen. Ik merk echt een positieve verandering bij mijn jongens sinds ze naar Wiedewei gaan!”

Jantien – mama van Lieke en Floor vertelt over Wiedewei Sommelsdijk

“De continuïteit die kinderopvang biedt, was voor ons doorslaggevend om voor deze vorm van opvang te kiezen. Daarnaast wordt er structuur geboden en uiteraard leren onze kinderen hier te spelen met andere kinderen. Wij zien dit als een goede voorbereiding op de basisschool.

Een prettige, natuurlijke omgeving
Onze oudste dochter Lieke speelt tijdens de VakantiemiX op Wiedewei. En Floor gaat twee dagen per week naar de peutergroep van Wiedewei. Toen Lieke en Floor startten op deze locatie was het nog geen Wiedewei. Inmiddels zien we wat een fijne plek het is. De grote tuin is een fijne buitenspeelruimte, waar het in de zomer ook heerlijk schaduwrijk is. Als het weer het even toelaat, dan picknicken de kinderen buiten. Maar ook spelen in de modder als het regent, staat op het programma. We vinden het belangrijk dat onze kinderen veel buiten kunnen spelen in een prettige, natuurlijke omgeving. Daarnaast is de zorg voor dieren en planten onderdeel van het dagprogramma, het is goed dat onze meiden leren dat dit allemaal niet vanzelf gaat. En dat ze ontdekken wat de natuur allemaal brengt. De keuze voor ons aankomende kindje was dus snel gemaakt. We hebben weer bewust voor Wiedewei gekozen.

We vinden het fijn dat er op de peutergroep van Floor een vast team van twee pedagogisch medewerkers is, die erg goed op elkaar zijn ingespeeld. Floor is hierdoor op haar gemak en heeft altijd erg veel zin om bij de kindjes te gaan spelen. Je merkt dat ze je dochter goed kennen en dat geeft ook vertrouwen bij ons als ouders. Wiedewei is een veilige en vertrouwde plek, waar veel aandacht is voor je kind en waar continuïteit wordt geboden. De buitenruimte is optimaal ingericht voor kinderen, waardoor ze eindeloos veel speelplezier kunnen hebben.”

Ivana – mama van Evy en Sofie vertelt over Wiedewei Kapelle

“Onze oudste dochter Evy gaat naar de opvang sinds ze een half jaar was. Evy is destijds 2 maanden te vroeg geboren. Zo klein en kwetsbaar als ze toen was, wilden wij zeker weten dat ze in goede handen was. We hebben voor een kinderdagverblijf gekozen omdat je hier mag verwachten dat er professionals werken die weten hoe ze het beste voor jouw kind kunnen zorgen. En wij zijn heel tevreden over de zorg die wij tot nu toe hebben mogen krijgen!”

Frisse buitenlucht vind ik belangrijk
“Omdat we zijn meeverhuisd van de oude vestiging naar de nieuwe Wiedewei-locatie, hebben we niet bewust voor groene kinderopvang gekozen. Maar we zijn hier wel heel blij mee, want veel frisse buitenlucht vind ik erg belangrijk. Met zijn allen samen buiten spelen en als het lekker weer is buiten eten. Dat is voor een kind toch het leukste dat er is? Ook doen ze regelmatig leuke activiteiten. Deze maand hebben ze een aantal moestuintjes van de AH geplant en kijken ze regelmatig hoe alles groeit en bloeit. Super!

Onze Wiedewei-locatie in de brede school in Kapelle is super! Als het mooi weer is kunnen de kinderen lekker naar buiten. De buitenruimte is leuk ingericht. Er is genoeg te beleven met fietsjes, een klimrek en zandbak met heuse waterpomp. En is het een dagje wat minder? Dan gaat de groep gymmen in de gymzaal of ’s morgens boekjes lezen in de bibliotheek als deze nog gesloten is. Wij halen Evy elke keer weer op met een grote glimlach en soms een opmerking als “je bent te vroeg, ik wil nog spelen!” Onze jongste dochter Sofie zit sinds kort op de babygroep bij Wiedewei, we verwachten dat we haar in de toekomst ook met zo’n grote glimlach kunnen ophalen.

Sofie gaat nu dus naar de babygroep en Evy zit in de peutergroep. Doordat de groepen naast elkaar zitten met glazen wanden ertussen kan Evy regelmatig gaan kijken hoe het met haar zusje gaat. Ook mag Evy als ze dat wil even een kusje gaan geven. Dus ook al zitten ze op hun eigen groep met leeftijdsgenootjes, ze kunnen altijd even een zussenmomentje hebben. Wiedewei is een opvang waar je je kind met een gerust hart naartoe brengt. Er zijn altijd dezelfde gezichten die voor je kind zorgen en hen ook echt kennen. Bij Wiedewei kan je kind echt kind zijn!”