Wat betaal je voor dagopvang?

Wat kost groene dagopvang in 2021 voor mijn kind?

Een keuze maken voor de opvang van je baby, die misschien nog niet geboren is kan spannend zijn. Want wat is het beste voor je kindje? En waar voel jij je prettig bij? Je wilt het allerbeste voor je kind. Dan is het prettig om te weten dat je zoon of dochter bij ons in vertrouwde handen is. Door onze jarenlange ervaring kunnen we zorgen voor opvang die bij jouw kind past en kunnen we jou goed adviseren.

Bekijk hieronder welk pakket het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de tarieven van 2020

Standaard inbegrepen

  • Afhankelijk van de leeftijd van je kindje flesvoeding of een afwisselende lunch, gezonde tussendoortjes, vers fruit en drinken
  • Slaapzakje, Sudocrem en zonnebrandcrème
  • We werken met de leerzame thema’s van Uk&Puk
  • Altijd en overal op de hoogte dankzij persoonlijke berichten en foto’s via Mijn Wiedewei
  • Halen en brengen is altijd mogelijk tussen je contracturen, onafhankelijk van pakket
  • Je kunt twee keer per maand gratis ruilen, mits de groepsgrootte dit toelaat

Aanvullende mogelijkheden

Af en toe extra opvang – € 9,93 bruto per uur
Heb je een keer extra opvang nodig binnen de standaard openingstijden? Als er ruimte is in de groep van je kindje, kan hij of zij extra meespelen. Je betaalt hiervoor een vast tarief van € 9,93 per uur.

Opvang buiten de standaard openingstijden € 8,80 bruto per half uur
De dagopvang is standaard geopend van 7.30 tot 18.30 uur.
Heb je opvang nodig buiten de standaardopeningstijden, dan betaal  je hiervoor een tarief van € 8,80 bruto per half uur.
Voor klanten in Barendrecht en de Hoeksche Waard geldt het tarief dat is vastgelegd in het opvangcontract.

Luiers – € 0,14 per uur 
Luiers zitten bij ons niet inbegrepen in de uurprijs. Op deze manier betaal je alleen luiers wanneer je kindje ze ook echt nodig heeft. Je kunt kiezen of je ze van thuis meeneemt of dat je het gemakkelijker vindt dat wij ervoor zorgen. Wil je dat wij ervoor zorgen, dan betaal je hiervoor een opslag van € 0,14 per uur.

Maak een proefberekening

Wil je graag weten wat je nettokosten zouden zijn voor opvang bij Wiedewei? Met onze handige rekentool krijg je snel een goed idee van wat je uiteindelijk maandelijks kwijt bent.
We kunnen ons ook voorstellen dat je misschien graag geholpen wilt worden met wat de voordelen en kosten zijn van elk pakket. Neem contact met ons op via klantrelatie@kibeo.nl of 0113 760 250 voor een gratis advies en een offerte op maat.

Maak een proefberekening

 

Lees meer over Dagopvang Altijd zeker

Binnen het opvangpakket ‘Dagopvang Altijd zeker’ hebben we drie verschillende varianten. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kies je het pakket dat het beste bij je past. Met de rekentool kun je bij elk opvangpakket eenvoudig berekenen wat jouw netto maandkosten worden.

Dagopvang Altijd zeker-4 dagen voor gemiddeld € 1,25 netto per uur
Vind je veel zekerheid prettig en heb je behoefte aan 4 of 5 dagen opvang, dan kun je gebruik maken van ons meest voordelige pakket ‘Dagopvang Altijd zeker-4 dagen’. Jouw kindje is 52 weken per jaar, 4 of 5 vaste dagen per week van harte welkom om mee te spelen. Een dag duurt bij ons 11 uur; van 7.30 – 18.30 uur.
De bruto uurprijs van dit opvangpakket is € 8,42.

Dagopvang Altijd zeker-3 dagen voor gemiddeld € 1,40 netto per uur
Bij ‘Dagopvang Altijd zeker-3 dagen’ is jouw kindje is 52 weken per jaar, 3 vaste dagen per week met een woensdag en/of een vrijdag van harte welkom om mee te spelen. Een dag duurt bij ons 11 uur; van 7.30 – 18.30 uur.
De bruto uurprijs van dit opvangpakket is € 8,61.

Dagopvang Altijd zeker-2 dagdelen voor gemiddeld 1,59 netto  per uur 
Bij ‘Dagopvang Altijd zeker- 2 dagdelen’ is jouw kindje is 52 weken per jaar, minimaal 2 dagdelen per week van harte welkom om mee te spelen. Je maakt ook gebruik van dit pakket wanneer je kindje 3 dagen per week komt, waarvan niet op woensdag of vrijdag. Een dagdeel duurt bij ons 5,5 uur, opvang is mogelijk van 7.30 uur tot 13.00 uur, van 13.00 uur tot 18.30 uur en van 7.30 tot 18.30 uur.
De bruto uurprijs van dit pakket is € 8,80.

Naar boven

Lees meer over Dagopvang Past bij jou

Dagopvang Past bij jou voor gemiddeld € 2,72 netto per uur

Liever het gemak van opvang volledig aangesloten bij jouw persoonlijke situatie? Dan is ‘Dagopvang Past bij jou’ wellicht een goede optie. Jouw kindje is 40 tot 52 weken per jaar, minimaal 2 vaste dagdelen per week van harte welkom om mee te spelen. Een dagdeel duurt minimaal 4 uur, daarna kun je per half uur verlengen. Opvang is mogelijk tussen 7.30 uur en 18.30 uur.
De peuterspeelzaal valt onder de dagopvang. Komt je kindje bijvoorbeeld twee ochtenden in de week spelen en leren met vriendjes? Dan is het pakket ‘Past bij jou’ ideaal! Als je kind een ochtend van 4 uur komt meespelen, dan eet je kind niet mee tussen de middag. Uiteraard bieden we je kind in de loop van de ochtend drinken en een gezond tussendoortje aan.
De bruto uurprijs van dit pakket is € 9,93.

Als je incidenteel een keertje extra opvang afneemt bovenop je vaste opvang, dan betaal je bij alle pakketten dit uurtarief voor de extra afgenomen opvang.

Naar boven

 

Kinderopvangtoeslag; Tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang

Als jij en je partner allebei werken of studeren, kom je vaak in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Je krijgt soms tot wel 70% van de kosten terug. Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van je inkomen, het aantal uur dat je werkt en het aantal kinderen waarvoor je opvang nodig hebt. De tarieven bij Wiedewei zijn bruto tarieven, hierover ontvang je nog kinderopvangtoeslag. Als we spreken over netto kosten, dan is de kinderopvangtoeslag hier vanaf gehaald.

Kijk voor voor informatie over kinderopvangtoeslag op toeslagen.nl.

 

Geen factuur in de zomermaanden

Wiedewei factureert de kosten voor het pakket ‘Past bij jou’ 40 weken over 10 i.p.v. over 12 maanden. Je ontvangt in de maanden juni en juli geen factuur.

Hoe werkt dit?
Je komt een bedrag overeen voor een jaar. Dit jaarbedrag wordt verdeeld over 10 maanden. Dit is handig; je betaalt nog steeds een vast bedrag per maand en je ontvangt geen facturen in de zomervakantie. Heb je recht op kinderopvangtoeslag, dan kun je je toeslag per maand hierop laten aansluiten.
Bekijk meer uitleg over deze manier van factureren en de instructie voor het instellen van je toeslag.

 

Aanvullende vergoedingen voor peuters

De overheid vindt het erg belangrijk dat alle peuters de kans krijgen om met leeftijdsgenootjes naar de dagopvang te gaan. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kind, want hier maakt je peuter vriendjes, leert tellen, zingt liedjes en nog veel meer! Zo is je kind, wanneer hij of zij 4 jaar wordt, goed voorbereid is op de basisschool.

Om dit extra te stimuleren, komen sommige gemeenten je tegemoet in de kosten voor dagopvang. Dit geldt zowel voor peuters die een extra steuntje in de rug nodig hebben, als voor ouders die géén recht hebben op kinderopvangtoeslag en dus een maandelijkse ouderbijdrage betalen.

Kijk wat jouw gemeente hiervoor beschikbaar stelt


Het reglement kinderopvangvoorzieningen is hierop van toepassing. Bekijk de algemene toelichting op onze diensten.

De genoemde tarieven zijn onder voorbehoud. Voor de gevolgen van type-, programmeer- of programmafouten op de website of in mailings kan Wiedewei geen aansprakelijkheid aanvaarden.