Wiedewei doet mee aan het project Smakelijke Moestuinen

In de peuterjaren wordt bij je kind de basis gelegd voor het voedingspatroon van later. Wanneer je peuter dagelijks verse groente leert eten, heeft hij zij daar later veel profijt van. Daarom zijn we erg blij dat Wiedewei Kapelle, Wiedewei Maasdam en Wiedewei Mijnsheerenland mee mogen doen aan het project Smakelijke Moestuinen. Samen met de kinderen ontdekken we alles van groenten. Van de grond tot in de mond!
Want we gaan samen groente zaaien, verzorgen én oogsten. Hoe groeit een wortel, hoe ruikt een cherrytomaatje en hoe smaakt sla? En wat doet een regenworm eigenlijk? Op een speelse manier leert je kind alles van groente!

Wat houdt Smakelijke Moestuinen Peuterproef in
Door deel te nemen aan het project hebben we op alle drie de vestigingen een moestuinbak met zestien vakken gekregen en ontvangen drie jaar lang jaarlijks een zadenpakket met zestien soorten groenten. Daarnaast krijgen we ook moestuinmateriaal en een heleboel educatief materiaal. Spelenderwijs maakt je kind kennis met het kweken en eten van groente. Heel gezond, maar vooral ook erg leuk!

Kijk voor meer informatie ook eens op smakelijkemoestuinen.nl